Kibbeling met zoetzure rijst

Kibbeling met zoetzure rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst en laat uitlekken.

  2. Voeg 360 ml water en een mespunt zout toe aan de rijst. Breng aan de kook onder deksel. Laat op een zacht vuur gedurende 10 min rustig koken.

  3. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Schil de wortels en snij in fijne stukken.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika’s en snij in blokjes.

  6. Snij de ananasringen in blokjes.

  7. Verhit arachideolie in een pan en bak de ui glazig.

  8. Voeg de stukjes wortel en paprika toe en roerbak gaar. Roer de erwtjes eronder.

  9. Meng met een klopper de maïzena onder het ananassap.

  10. Blus de groenten ermee. Voeg de honing, tomatenpuree en balsamicoazijn toe.

  11. Breng aan de kook en laat al roerend enkele minuten koken.

  12. Gaar de kibbeling volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  13. Serveer met de zoetzure groenten en rijst en werk af met een takje koriander.