Oosterse zalmkoekjes met gember en zoetzure salade PT30M 4 porties 1 wortel 1 koffielepel Thai vissaus 1 kl olie 1 kleine gele paprika 12 kerstomaten 4 cm verse gember 1 koffielepel basterdsuiker 1 komkommer 1 el limoensap 500 g verse zalmfilet zonder vel 1 bosje koriander, blaadjes losgetrokken 4 lente-uitjes 1 rood Thai pepertje 1 el rijstazijn

Oosterse zalmkoekjes met gember en zoetzure salade

c99da0660a1bf2f89157a9fc75551f7960a93b0b70f0191373f711e7eda0ba76.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snij heel fijn. Doe het samen met de rijstazijn, het limoensap, de vissaus en de suiker in een bokaaltje met schroefdeksel en schud krachtig.

  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in fijne reepjes. Spoel de paprika en verwijder de zaadlijsten. Schil de wortel. Spoel de kerstomaatjes. Snij het vruchtvlees van de paprika in reepjes, de tomaatjes in partjes en de wortel in julienne. Doe alles samen in een kom. Schep de dressing en korianderblaadjes erdoor en zet koel weg.

  3. Schil de gember en snij in hele fijne blokjes. Snij de lenteuitjes heel fijn.

  4. Hak de zalm in fijne stukjes en meng met de gember en lente-uitjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Vorm, met natte handen, 8 koekjes van het mengsel. Bak ze in enkele minuten in hete olie aan beide zijden goudbruin en gaar. Serveer met de zoetzure salade.