Kroketten van varkenswangetjes en perenstroop

Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snipper fijn.
-
Bak de varkenswangen aan alle zijden bruin in wat boter. Roer de ui erdoor en laat glazig bakken. Voeg de perenstroop toe. Blus met tafelbier en de rundbouillon.
-
Laat 1 u 30 min sudderen met een kruidentuiltje op zacht vuur onder deksel.
-
Schep de wangetjes uit de saus en laat verder inkoken tot 400 ml. Verwijder het kruidentuiltje en laat afkoelen. Trek het draderige vlees uit elkaar.
-
Week het blaadje gelatine in koud water.
-
Smelt 60 g boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor. Voeg de saus van de varkenswangetjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2 min sudderen tot een dikke gebonden saus.
-
Roer het uitgeknepen gelatineblad erdoor. Voeg het draadjesvlees toe. Kruid met zwarte peper.
-
Stort de massa in een ingevette ovenschotel. Dek af met vershoudfolie en laat min. 3 u afkoelen in de koelkast.
-
Paneren
-
Verdeel na afkoelen in bolletjes van 4 cm Ø en duw een beetje plat. Paneer elk burgertje. Haal door de bloem, losgeklopte eieren en door het paneermeel.
-
Frituur goudbruin op 175°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Doe de mosterd in een spuitzak en spuit op elk kroketje wat mosterd. Werk af met een blaadje kervel.