Stovers van varkenswangetjes en Ename bruin

4Vlees120minPrint
Ingrediƫnten
  • 12 varkenswangetjes
  • 2 grote uien
  • 2 sneetjes Boni Selection honingkoek
  • 1 el Boni Selection graantjesmosterd
  • 3 flesjes Ename bruin
  • 6 vastkokende aardappeltjes
  • 100 g Boni zure room
  • 150 g Spar boter
  • bieslook
  • 2 witlofstronkjes
  • 1 appel
  • 2 el Boni Selection mayonaise
  • pickles
Recept
  1. Bak de varkenswangetjes mooi bruin in 50 g boter.
  2. Pel de uien en snij ze fijn. Stoof glazig aan in een klontje boter in een ruime kookpot.
  3. Voeg de varkenswangetjes toe aan de uien. Deglaceer de pan met wat water zodat alle aangebakken stukjes loskomen. Voeg toe aan de kookpot.
  4. Besmeer de peperkoek met de mosterd en leg boven de wangen.
  5. Voeg de flesjes bier toe.
  6. Laat onder deksel gedurende 2 u op een zacht vuur garen.
  7. Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Kook de aardappelen met de schil.
  8. Giet af, verwijder de schil en prak met een vork tot een puree met stukken. 
  9. Voeg 100 g boter en de zure room toe. Versnipper de bieslook en meng ook onder de puree. Kruid met peper en zout.
  10. Snij het witlof fijn en meng met de mayonaise.
  11. Snij de appel in fijne reepjes en meng onder het witlof. Kruid met peper en zout.
  12. Serveer de varkenswangetjes met de puree en het witlofslaatje.
< naar recepten