Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie

Tostadas met gefrituurde bloemkool, tahin, yoghurt en kruidenolie

Allergenen

sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de bloemkoolroosjes los en blancheer ze kort in licht gezouten water. Laat uitlekken en dep droog.

  2. Pluk de peterselieblaadjes en snij de koriander grof. Blancheer 1 min in kokend water en laat schrikken in ijswater, laat uitlekken en dep droog. Pureer de kruiden in 150 ml olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Bak de pijnboompitten goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Steek telkens 2 cirkels uit de wraps en bak ze goudbruin krokant in hete frituurolie. Bestrooi ze met zout.

  5. Frituur de bloemkoolroosjes in porties goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bestrijk de tostadas met yoghurt, schik de bloemkoolroosjes erop en druppel de tahin erover. Bestrooi met pijnboompitten en citroenzeste en werk af met kruidenolie en blaadjes verse koriander.