Turks brood met gefrituurde bloemkool, tarator en gepekelde koolrabi
sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de koolrabi en snij met de mandoline in flinterdunne plakjes. Bestrooi met 2 el suiker en een snuifje zout. Wrijf de suiker en het zout in de plakjes en laat rusten en vocht verliezen.
-
Meng de rest van de suiker met de azijn en het rode bietensap in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Spoel de koolrabiplakjes, dep droog en voeg bij het bietensap. Laat 1 u rusten.
-
Tarator
Roer de tahin los met het citroensap, de zeste van citroen en wat zout. Voeg indien nodig ijskoud water toe.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes, blancheer kort en dep droog.
-
Frituur de bloemkoolroosjes in partjes goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
-
Snij de tomaten in partjes en de peterselieblaadjes fijn.
-
Vul de broodjes met bloemkool, tomaat en koolrabi. Besprenkel met tarator, bestrooi met peterselie en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven