Sesamvoorgerecht met gerookte zalm, wakame en udonnoedels
Ingrediënten
- 200 g Spar jonge spinazieblaadjes
- 1 rode chilipeper
- 140 g Spar gerookte zalm
- 50 g zeewiersalade (wakamé)
- 75 g Spar geroosterde sesamzaadjes
- 1 el suiker
- 1 kl droge sherry
- 1 el Boni sojasaus
- 1 kl vissaus
- 1 el sesamolie
- 90 g udonnoedels
- 200 g ricotta
- 1 avocado
- sap van 1 limoen
- arachideolie
Recept
- Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur.
- Vijzel of mix met een hakmolen 50 g van de geroosterde sesamzaadjes met de suiker fijn. Voeg de sherry, sojasaus en vissaus toe en mix verder tot een pasta.
- Kook de udonnoedels beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Roer de sesamolie eronder.
- Roer de ricotta los. Breng op smaak met limoensap en zout.
- Pel de avocado, verwijder de pit en snij in schijfjes van 0,5 cm.
- Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper en snipper fijn.
- Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de spinazie met de chilipeper, tot de spinazie geslonken is. Kruid met zout.
- Serveer de noedels op de sesampasta met de gestoofde spinazie en frisse ricotta.
- Werk af met de gerookte zalm, wakame en enkele schijfjes avocado.
- Versier met de overige sesamzaadjes.
Delen