Poké met zalm, chuka wakame en roze kwarteleitjes

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 portie rijst
  • 250 g chukawakame
  • 400 g Spar zalmfilet
  • 4 lente-uitjes
  • 12 shiitakes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstolie
  • sesamzaadjes
  • 1 nori
  • ½ potje
  • 5 el sojasaus
  • 1 el water
  • 3,5 el suikerklontjes
  • ½ el sesamolie
  • 5 cm gember
  • 120 g Boni Selection mayonaise
  • 1 limoen
  • 15 g wasabipasta
  • 12 kwarteleitjes
  • 250 ml rode bietsap
  • 125 ml rijstazijn
  • 1 kl zout
Recept
  1. Pel de gember (3 cm) en rasp fijn voor de shoyumarinade. Pel nog 2 cm gember en snij fijn voor de wasabimayonaise.
  2. Roze kwarteleitjes: verwarm het bietensap met de rijstazijn, het zout en 3 el suiker. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  3. Breng water aan de kook. Kook de kwarteleitjes 2 min en laat ze schrikken onder koud water. Pel de afgekoelde eitjes en leg ze 30 min in het bietenzuur.
  4. Shoyumarinade*: meng de marinadeingrediënten (5 el sojasaus, 1 el water, ½ el suiker, ½ el sesamolie en 3 cm gember).
  5. Snij de zalm in blokjes en schep door de marinade.
  6. Wasabimayonaise: meng de mayonaise met het sap van de limoen, de wasabipasta, de fijngesneden gember en de fijngehakte koriander.
  7. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes. Knip het noriblad in fijne reepjes.
  8. Borstel de shiitake schoon, snij de stelen eraf en maak een kruisje in het hoedje.
  9. Bak de paddenstoelenhoedjes in olie in 10 min gaar en sprenkel er wat sojasaus (1 el) over.
  10. Stel de poké samen: begin met de rijst. Schik de shiitake, zalm en chuka wakame erop. Giet de shoyumarinade erover. Snij de eitjes doormidden en verdeel over de kommen. Werk af met lente-uitjes, norisnippers, sesamzaadjes en een blaadje koriander.
  11. Serveer met wasabimayonaise.

* Shoyumarinade is een gefermenteerde sojasaus.

< naar recepten