Poke bowl met zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat uitlekken.

  2. Doe de rijst in een kom en zet onder koud water. Laat 20 min staan.

  3. Verwarm intussen de rijstazijn en laat de suiker erin oplossen. Roer er een snuifje zout door.

  4. Spoel de rijst en laat uitlekken.

  5. Breng de rijst aan de kook met 120 ml water op een laag vuur gedurende 10 min tot het water opgenomen en de rijst gaar is.

  6. Laat iets afkoelen en breng op smaak met het rijstazijnmengsel.

  7. Snij de zalm in blokjes en schep de smaakmakers erdoor. Laat 15 min marineren.

  8. Snij de lente-ui in ringetjes, de komkommer in staafjes, de radijsjes en champignons in plakjes.

  9. Snij de avocado in de lengte middendoor, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes.

  10. Doe de rijst in een kom. Schep de vis erover en werk af met je favoriete toppings.