Poke bowl met zalm
Ingrediënten
- 75 g sushirijst
- 3 el rijstazijn
- 1 kl suikerklontjes
- 100 g Spar zalmfilet
- 2 el sojasaus
- 1 kl sesamolie
- ½ kl sesamzaadjes
- ½ kl geraspte gember
- avocado
- radijsjes
- champignons
- lente-ui
- komkommer
- zeewiersalade
Recept
- Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat uitlekken.
- Doe de rijst in een kom en zet onder koud water. Laat 20 min staan.
- Verwarm intussen de rijstazijn en laat de suiker erin oplossen. Roer er een snuifje zout door.
- Spoel de rijst en laat uitlekken.
- Breng de rijst aan de kook met 120 ml water op een laag vuur gedurende 10 min tot het water opgenomen en de rijst gaar is.
- Laat iets afkoelen en breng op smaak met het rijstazijnmengsel.
- Snij de zalm in blokjes en schep de smaakmakers erdoor. Laat 15 min marineren.
- Snij de lente-ui in ringetjes, de komkommer in staafjes, de radijsjes en champignons in plakjes.
- Snij de avocado in de lengte middendoor, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes.
- Doe de rijst in een kom. Schep de vis erover en werk af met je favoriete toppings.
Delen