Veggie poké bowl

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Norichips:
-
Verwarm de frituurolie tot 180°C. Knip het noriblad in stukjes. Maak een vloeibaar papje van maïzena en water. Haal de stukjes nori 1 voor 1 erdoor, waarbij je ze onmiddellijk in de hete olie laat glijden.
-
Frituur knapperig krokant, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout als ze nog warm zijn.
-
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-
Dressing:
-
Meng de sojasaus, olijfolie, rijstazijn, gember, zeste en het limoensap.
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
-
Halveer de kerstomaatjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes en de komkommers in plakjes.
-
Schil de meloen en snij in kubusjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snij in plakjes.
-
Bak de tempeh krokant in arachideolie.
-
Verdeel de rijst over kommen, giet de dressing erover en schik de tempehblokjes, avocado, tomaatjes, rucola, lente-ui, watermeloen en komkommer erover. Werk af met norichips, plukjes dille en sesamzaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders