Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Norichips:
  2. Verwarm de frituurolie tot 180°C. Knip het noriblad in stukjes. Maak een vloeibaar papje van maïzena en water. Haal de stukjes nori 1 voor 1 erdoor, waarbij je ze onmiddellijk in de hete olie laat glijden.

  3. Frituur knapperig krokant, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout als ze nog warm zijn.

  4. Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Dressing:
  6. Meng de sojasaus, olijfolie, rijstazijn, gember, zeste en het limoensap.

  7. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.

  8. Halveer de kerstomaatjes. Snij de lente-ui in fijne ringetjes en de komkommers in plakjes.

  9. Schil de meloen en snij in kubusjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snij in plakjes.

  10. Bak de tempeh krokant in arachideolie.

  11. Verdeel de rijst over kommen, giet de dressing erover en schik de tempehblokjes, avocado, tomaatjes, rucola, lente-ui, watermeloen en komkommer erover. Werk af met norichips, plukjes dille en sesamzaadjes.