Poke bowl met zalm, komkommer en avocado PT30M 4 porties 2 el sojasaus 1 kl sesamzaadjes 1 koffielepel sesamolie 1 koffielepel pilipili 1 kl rijstazijn 1 avocado 2 radijzen 1 komkommer 1 pakje zeewiersalade (wakamé) 2 lente-uitjes 1 zakje basmatirijst 400 g Spar verse zalmfilet (zonder vel)

Poke bowl met zalm, komkommer en avocado

Allergenen

Vis , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de lente-uitjes en snipper fijn. Snij de zalm in hapklare blokjes. Snij de radijsjes in fijne plakjes.

  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Meng sojasaus, rijstazijn, sesamolie en -zaadjes, pili-pili en fijngesnipperde lente-ui. Giet dit mengsel over de rauwe zalmstukjes. Laat 5 min marineren.

  4. Snij de avocado in blokjes van dezelfde grootte als de zalm. Meng voorzichtig onder de zalm.

  5. Snij de komkommer in lange slierten en rol ze op.

  6. Doe de rijst in mooie kommetjes, schep het vismengsel erover.

  7. Werk af met zeewiersalade en enkele plakjes radijs.