Poke bowl met zalm, komkommer en avocado

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g Spar verse zalmfilet (zonder vel)
  • 2 el sojasaus
  • ½ kl rijstazijn
  • ½ kl sesamolie
  • ½ kl sesamzaadjes
  • ½ kl pili-pili
  • 2 lente-uitjes
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 zakje basmatirijst
  • 1 pakje zeewiersalade (wakamé)
  • 2 radijsjes
Recept

1. Reinig de lente-uitjes en snipper fijn. Snij de zalm in hapklare blokjes. Snij de radijsjes in fijne plakjes.
2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
3. Meng sojasaus, rijstazijn, sesamolie en -zaadjes, pili-pili en fijngesnipperde lente-ui. Giet dit mengsel over de rauwe zalmstukjes. Laat 5 min marineren.
4. Snij de avocado in blokjes van dezelfde grootte als de zalm. Meng voorzichtig onder de zalm.
5. Snij de komkommer in lange slierten en rol ze op.
6. Doe de rijst in mooie kommetjes, schep het vismengsel erover.
7. Werk af met zeewiersalade en enkele plakjes radijs.

< naar recepten