Mousse van gerookte heilbot en dille met zalmrollade en gepekelde groentjes

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was en reinig de groentjes om te pekelen.
-
Snij ze in kleine stukken.
-
Schik in een propere bokaal of plastic pot.
-
Kook de suiker met de azijn, het water en het zout op. Giet de kokende pekel op de groentjes.
-
Laat een nacht afkoelen.
-
Week de gelatine in koud water.
-
Warm de visfumet lichtjes op en smelt de gelatine erin.
-
Snij de gerookte heilbot in kleinere stukken en mix samen met de visfumet (+ gelatine) mooi glad.
-
Zet in de koelkast en laat afkoelen tot het lauw tot koud van temperatuur is. Let op: laat niet volledig afkoelen, want dan stolt de gelatine al.
-
Klop ondertussen de room op tot dik vloeibaar. Snij de dilleplukjes fijn en meng onder de room.
-
Spatel de room onder de half afgekoelde heilbotmix en kruid met peper en zout.
-
Laat een nachtje rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verwijder het plastic van het aluminium bakje van de zalmrollade.
-
Zet in de voorverwarmde oven en gaar 25 min.
-
Haal uit de oven en laat eerst afkoelen alvorens in plakken te snijden.
-
Spuit met behulp van een gekarteld spuitmondje de heilbotmousse in mooie torentjes op je bord.
-
Schik enkele plakken zalmrollade op het bord en schik in het midden de gepekelde groentjes. Werk af met wat plukjes dille.