Pomme Anna met oesterzwammen

Pomme Anna met oesterzwammen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de oesterzwammen en snij in grove stukken. Hou 4 mooie oesterzwammen apart als versiering.

  2. Schil de aardappelen en snij daaruit een cilinder van 4 cm diameter en 8 à 10 cm hoog. Snij deze in fijne plakjes van 2 mm dikte. Spoel de aardappelen niet!

  3. Klaar de boter: zet de boter op het vuur en verwarm op een zacht vuur. Laat de boter smelten en verwijder het schuim dat ontstaat met een schuimspaan of pollepel. Giet de resterende boter in een andere kom.

  4. Zet een tefalpan op het vuur en smeer in met de geklaarde boter. Zet de bakring in de pan en schik de aardappelschijfjes in rosas in de bakring. Laat deze zachtjes kleuren. Door de hitte van de pan zullen de aardappelschijfjes aan elkaar kleven en bekom je een cirkelvormig aardappeltaartje van 2 mm dikte (= Pomme Anna). Draai voorzichtig om met behulp van een spatel en laat ook de andere zijde kleuren. Herhaal dit tot je 8 taartjes bekomt. Hou de taartjes warm in de oven op 100°C.

  5. Pel de sjalot en het teentje look en snipper beide fijn. Bak de oesterzwammen met het sjalotje en de hamreepjes. Giet de room erover en laat indikken tot een smeuïge sausdikte. Kruid met peper en zout.

  6. Klop de eieren los en dop de 4 oesterzwammen in het eigeel. Bak deze oesterzwammen in wat geklaarde boter en laat mooi kleuren.

  7. Schik een aardappeltaartje in het midden van het bord. Schep de gebakken oesterzwammen met hamreepjes erboven. Bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Dek af met het 2de taartje. Werk af met de mooi gebakken oesterzwam.

  8. Vermeng de rest van de geklaarde boter met citroensap, en –zeste, gehakte peterselie en gehakte look. Kruid met peper en zout. Verdeel rond de aardappeltaartjes.