Gevulde ravioli met tomaat-basilicumsaus

Gevulde ravioli met tomaat-basilicumsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Meng de bloem met de eieren en een snuifje zout in de keukenrobot op middelmatige snelheid. Laat draaien tot je een mooie deegbal bekomt die niet te plakkerig is. Pak het deeg in plasticfolie in en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

 2. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte met behulp van een pastamachine. Laat beetje drogen.

 3. Snipper de Italiaanse ham fijn. Meng alle ingrediënten voor de vulling tot een homogene massa. Doe de vulling in een spuitzak.

 4. Spuit op een laagje deeg kleine toefjes vulling. Maak het deeg rondom de vulling nat met een beetje water en leg een tweede vel pastadeeg over de vulling.

 5. Duw het deeg goed aan met je vingers rond de vulling. Zorg ervoor dat er geen lucht meer inzit.

 6. Steek de ravioli uit met een rond uitsteekvormpje dat iets groter is dan de vulling die in de ravioli zit. Leg in een schotel bestrooid met bloem. Als je ravioli boven elkaar wil leggen, moet je er een boterpapier tussenleggen dat ook bestrooid is met bloem (anders plakken de ravioli aan elkaar).

 7. Tomaat-basilicumsaus:

 8. Verhit de olijfolie en stoof hierin de fijngesnipperde look en rode ui. Voeg de tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

 9. Aromatiseer met de verse basilicum en kruid met peper en zout. Werk af met een klontje boter.

 10. Kook de ravioli in ruim kokend water gedurende ± 4 minuten.

 11. Schik de ravioli op de borden, werk af met Parmezaanse kaasschilfers en een blaadje basilicum. Serveer de tomaatbasilicumsaus in een apart kommetje.