Aubergines met yoghurtsaus

Aubergines met yoghurtsaus

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte middendoor. Maak met een scherp mes parallelle inkepingen in ruitmotief in het vruchtvlees van de aubergine zonder het vel te beschadigen.

  3. Schik de aubergines in een ovenschaal met het snijvlak naar boven en strijk in met olijfolie. Kruid met peper en zout en verse tijmnaaldjes. Rooster 40 minuten in een voorverwarmde oven tot het vruchtvlees zacht en goudbruin gekleurd is. Laat de aubergines afkoelen.

  4. Plet de sesamzaadjes samen met de tijm in een mortier en voeg peper en zout toe.

  5. Meng de sausingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Plaats koel.

  6. Werk voor het serveren de aubergines af met de yoghurtsaus. Bestrooi met de sesammengeling, citroenzeste, rode besjes en pistaches.