Ravioli met zalm belle-vue, ricotta en limoncellosaus

Ravioli met zalm belle-vue, ricotta en limoncellosaus

Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Ravioli

  Meng de pastabloem met 2 eieren en kneed tot een gladde bol in de keukenrobot. Pak de pasta in met plasticfolie en laat 30 min rusten op kamertemperatuur.

 2. Snipper voor de vulling de bieslook en de helft van de platte peterselie en de dille fijn.

 3. Pel een teen look en pers fijn.

 4. Verwijder het vel van de zalm en trek de zalm uit elkaar in een mengkom. Roer de ricotta, fijngesnipperde kruiden, look en mierikswortel erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

 5. Bebloem het werkoppervlak. Rol de pasta door een pastamachine dun uit tot brede linten en leg op het bebloemd werkoppervlak. Steek er 40 cirkels uit van 7,5 cm.

 6. Beleg 20 cirkels in het midden met een koffielepel vulling. Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de randen ermee. Leg op elke belegde cirkel een tweede rondje deeg en druk voorzichtig aan rond de hoopjes vulling. Bewaar ze op bakpapier en afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.

 7. Saus

  Pel de tweede teen look en pers fijn. Pel de sjalot en snipper fijn. Bak de sjalot glazig in wat boter. Roer de look erdoor. Blus met de limoncello en laat inkoken. Voeg de visbouillon en room toe en laat koken tot een dikke saus. Kruid met zwarte peper en zout.

 8. Garnituur

  Meng de courgettespaghetti met het citroensap en 2 kl olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

 9. Kook de aspergepunten met de ravioli 2 min in gezouten water.

 10. Serveer de ravioli met de aspergepunten. Werk af met de courgettespaghetti, dille en platte peterselie. Serveer met de limoncellosaus.