Carpaccio van tomaat en buffelmozzarella

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 gourmato-tomaat
  • 1 kumato-tomaat
  • bestomaten
  • 375 g buffelmozzarella
  • 100 g Spar rucola
  • 5 el Boni Selection olijfolie
  • 3 el verse basilicumblaadjes
  • 1 kl limoensap
  • 2 kl Boni Selection zoete chilisaus
  • zeezout
Recept
  1. Dressing: doe de ingrediënten in de blender en mix. Kruid verder met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg indien nodig nog wat limoensap toe.
  2. Snij de mozzarella in plakjes en schik ze op een bord.
  3. Overgiet met van de dressing.
  4. Dek af met plasticfolie en laat 15 min rusten.
  5. Snij de gourmato- en kumatotomaten in flinterdunne plakjes. Schik ze in cirkels op de borden.
  6. Leg de plakjes mozzarella er half op en schik de rucola er in het midden op. Verdeel de bestomaten over het bord.
  7. Besprenkel met de rest van de dressing. Kruid met peper en zout.
  8. Pluk de basilicumblaadjes en verdeel over het bord. Serveer.
< naar recepten