Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen

Tongrolletjes gevuld met kreeft, venkel en grijze garnalen

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de kreeften ontdooien. Haal het vlees uit het karkas en snij in kleine stukjes. Breek de scharen, haal het vlees eruit en hou apart.

  2. Snij de venkelstelen los en snij in grote stukken. Snij de venkel in kleine stukjes. Stoof de venkel zacht in boter. Kruid met peper en zout. Laat ze afkoelen.

  3. Pel de uien en hak grof. Schil de wortelen en snij in grote stukken. Bak de kreeftkarkassen samen met de ui en wortel aan in wat olie. Voeg de grof gehakte venkelstelen en het kruidentuiltje eraan toe. Besprenkel met wat pastis en overgiet met visfumet. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje pruttelen.

  4. Zeef de kreeftenbouillon en voeg de room eraan toe. Breng op smaak met cayennepeper en kerrie. Laat de saus inkoken.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschaal.

  6. Sla de tongfilets voorzichtig plat met de zijkant van een chefmes.

  7. Meng de gestoofde venkel met de garnalen en stukjes kreeft. Verdeel dit over de tongfilets en rol ze mooi op. Bind vast met keukentouw en plaats in de ovenschaal. Voeg een bodempje visfumet toe. Dek af met aluminiumfolie en laat in 10 à 15 minuten garen in de oven.

  8. Schik de tongrolletjes in diepe borden en nappeer met de saus. Werk af met een plukje venkelgroen en het vlees uit de kreeftscharen.