Kalfstartaar met sint-jakobsvruchten, avocadocrème en basilicumolie

Kalfstartaar met sint-jakobsvruchten, avocadocrème en basilicumolie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het kalfsvlees in fijne blokjes.

  2. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng onder het vlees.

  3. Meng ook wat olijfolie onder het vlees en zet de tartaar koel tot gebruik.

  4. Avocadocrème: schil de avocado’s. Mix ze samen met de zure room en het limoensap. Kruid met cayennepeper en zout.

  5. Doe de crème in een spuitbusje met fijn spuitmondje.

  6. Basilicumolie: pluk de basilicumblaadjes en doe in een blender.

  7. Pel het teentje look en de sjalot. Snipper beide fijn. Voeg toe aan de basilicumblaadjes.

  8. Giet er wat olijfolie en maïsolie bij en blend tot een gladde olie. Kruid met peper en zout. Doe eveneens in een spuitbusje.

  9. Zet een uitsteekvormpje in het midden van het bord en vul met de tartaar.

  10. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan 1 kant in een hete pan. Kruid met fleur de sel.

  11. Spuit rond de tartaar toefjes avocadocrème en versier met druppels basilicumolie.

  12. Schik de sint-jakobsvrucht op de tartaar en werk af met enkele basilicumblaadjes.

  13. Serveer onmiddellijk.