Waterkerscrème met gegrilde sint-jakobsvruchten

Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvries en laat ontdooien.
-
Pluk en spoel de waterkers. Pel de sjalot en snij fijn. Fruit de sjalotsnippers in boter.
-
Voeg de waterkers toe. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat.
-
Voeg, als de waterkers zacht is, de room toe. Laat 2 à 3 minuten inkoken.
-
Pureer in de blender of met staafmixer. Voeg, indien de crème te dik is, een weinig kippenbouillon toe.
-
Giet de crème in ondiepe borden.
-
Gril de sint-jacobsvruchten in een weinig olijfolie aan beide kanten. Serveer per bord 2 sint-jakobsnootjes.
-
Werk af met wat versgemalen zwarte peper en een plukje kervel of blaadje waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders