Tagliatelle van prei met gerookte forel

Tagliatelle van prei met gerookte forel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het wit van de prei in lange slierten (tagliatelle).

  2. Breng gezouten water aan de kook.

  3. Blancheer de preislierten 2 min in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  4. Breng water aan de kook en kook de eieren 5 min. Giet ze af en laat afkoelen. Pel ze en snij doormidden.

  5. Meng de mosterd, honing, roomkaas en een scheutje zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Warm de friteuse voor op 180°C.

  7. Roer de maïzena onder de bloem. Voeg de eidooier en het spuitwater toe. Klop tot een glad beslag.

  8. Pel de sjalot en snij in ringen.

  9. Haal de ringen door het beslag en frituur onmiddellijk tot ze goudbruin zijn.

  10. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  11. Toast de sneden toastbrood en snij elke snede in 4 puntjes.

  12. Schik de forel op een bord. Serveer met de preitagliatelle en ½ eitje. Werk af met de uienringen, het toastbrood, de mosterdsaus en de waterkers.