Gevulde groenten met brandade

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 middelgrote paprika's
  • 600 g aardappelpuree
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 8 teentjes look
  • 4 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels Spar olijfolie
Recept

1. Kook de paprika’s halfgaar in gezouten kokend water. Laat schrikken onder koud water. Pel de paprika’s. Snij het hoedje eraf en haal de zaadlijsten eruit.
2. Snij de rauwe kabeljauw in grove stukken. Laat ze 2 minuten garen in de microgolfoven.
3. Pel de lookteentjes en verwijder de kern. Kook de teentjes gaar in gezouten water en giet ze af.
4. Bereid een warme aardappelpuree en meng de kabeljauw eronder. Plet de gare teentjes look en voeg toe aan de puree. Werk af met olijfolie. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden (= brandade).
5. Vul de halfgare paprika’s met de brandade. Zet het hoedje erop en schik in een ovenschaal.
6. Laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven van 175°C.
7. Dien warm op.

< naar recepten