Gevulde groenten

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 2 ronde courgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 3 uien
  • 1 zakje uien
  • 450 g merguezworsten
  • 1 kl harissa
  • 100 g fetakaas
  • 1,5 el oregano
  • 1 pakje Berloumi
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Breng een pot met ruime hoeveelheid licht gezouten water aan de kook.
  2. Dompel het builtje rijst onder. Dek af en laat 8 min koken op een matig vuur. Laat uitlekken. Open het builtje en laat wat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Hol de groenten uit.
  5. Pel de ui en snipper fijn.
  6. Verwijder het vel van de worsten.
  7. Plet de feta met een vork.
  8. Meng de rijst met het vlees, de feta, de oregano, de harissa en de uisnippers. Kruid verder met versgemalen zwarte peper.
  9. Vul de groenten met het mengsel.
  10. Plaats in een met olie ingestreken ovenschaal.
  11. Rasp er wat Berloumi over.
  12. Bak goudbruin en gaar in 40 min in de voorverwarmde oven.
< naar recepten