Sint-jakobsnoten met bloemkoolpuree, lookchips en rucola

Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
- Maart
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Oktober
- November
- Groenten
Bloemkool
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukken. Verspreid over een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster helemaal gaar in de voorverwarmde oven.
-
Rucola-olie
Ingrediënten: 100.0 g Spar rucola 0.5 citroenen 200.0 ml Boni olijfolie
Pureer de rucola met het sap van een halve citroen en 200 ml olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Lookchips
Ingrediënten: 6.0 teentjes knoflook
Pel de look en snij in flinterdunne plakjes. Bak goudbruin in olijfolie en laat de lookchips uitlekken op keukenpapier. Bewaar de lookolie.
-
Pureer de bloemkool met de room en kruid met peper en zout.
-
Wentel de sint-jakobsnoten door de lookolie en bak kort goudbruin aan beide zijden.
-
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden. Schik 5 sintjakobsnoten erop, besprenkel met rucola-olie en werk af met lookchips.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven