Burrata met zelfgedroogde tomaatjes en olijvenpoeder

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 bol burrata
  • 1 potje verse basilicum
  • 1 blik Boni Selection ontpitte zwarte olijven
  • Spar ciabatta
  • 1 kg kerstomaatjes
  • 15 takjes verse tijm en rozemarijn
  • 4 teentjes look
  • 2 el suiker
  • zeezout
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snij de tomaatjes middendoor en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  4. Kruid royaal met versgemalen peper en zeezout. Stop de takjes tijm ertussen. Pel de teentjes look en duw ze door de lookpers boven de tomaatjes.
  5. Bestrooi met suiker en besprenkel met olijfolie.
  6. Zet in het midden van de oven en laat in 5 à 7 u drogen.
  7. Laat de olijven uitlekken en schik ze in een ovenschaal op bakpapier. Laat ze drogen samen met de tomaten.
  8. Doe de tomaten in een weckpot en bewaar ze samen met de kruiden en look. Overgiet met olijfolie tot ze onder staan en zet koel.
  9. Mix de gedroogde olijven tot poeder en bewaar in een afgesloten bokaaltje in de koelkast.
  10. Leg de burrata op een serveerschaal en schik de tomaatjes errond. Bestrooi met olijvenpoeder en basilicumblaadjes.
  11. Druppel er wat olijfolie over en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  12. Serveer met vers afgebakken ciabatta.

< naar recepten