Zonnespinazietaart

Allergenen

Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot en laat mixen tot je een egaal deeg bekomt.

  2. Rol het deeg in plasticfolie, leg in de koelkast en laat rusten.

  3. Bereid ondertussen de vulling: laat de spinazie ontdooien en zorg ervoor dat al het water eruit is.

  4. Meng de spinazie met de ricotta en voeg het ei toe. Voeg de geraspte kaas toe en meng. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Haal het deeg uit de koeling en verdeel in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een cirkel van 30 cm diameter.

  7. Leg de 1ste deegcirkel op bakpapier. Bestrooi met wat paneermeel.

  8. Leg een deel van de vulling in het midden van het deeg. Verdeel de rest in een cirkel op ± 5 cm van de rand van het deeg.

  9. Bedek met het 2de deeg. Maak de rand nat en druk aan met een vork.

  10. Zet in het midden van het deeg, rond de middelste vulling, een kleine bolvormige kom. Prik er met een vork kleine gaatjes rond.

  11. Snij de boord met een scherp mes in 3 cm brede stukken. Draai elk stuk 90° omhoog.

  12. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

  13. Haal uit de oven en serveer.