Hartige taart met spinazie & aardappelen

6Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking kruimeldeeg (koeling)
  • 1 verpakking gewassen jonge spinazieblaadjes (300 gr)
  • 25 cl Spar room
  • 2 grote Spar eieren
  • 100 g vers geraspte parmezaan
  • 10 ansjovisfilets op olie
  • 4 aardappelen
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en spoel onder koud water. Snij ze in fijne plakjes.
3. Prik enkele gaatjes in de zak spinazie en plaats 2 minuten in de microgolfoven. Laat iets afkoelen en knijp er het overtollige vocht uit.
4. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak blind.
5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en hak fijn.
6. Klop de eieren los met de room. Voeg de helft van de parmezaan en de gehakte ansjovis toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
7. Meng de aardappelplakjes met de spinazie en schep het eimengsel erdoor. Giet in de taartvorm en bestrooi met de rest van de parmezaan. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar.
8. Serveer warm of koud.

< naar recepten