Hartige taart met spinazie & aardappelen PT1H 6 porties 4 aardappelen 100 g vers gemalen parmezaan 2 grote Spar eieren 1 verpakking kruimeldeeg 1 verpakking jonge spinazieblaadjes 10 ansjovisfilets op olie 25 cl Spar room

Hartige taart met spinazie & aardappelen

f1a563693de535eb18116b519a5eb93525020ca1c7c24d67fe14c816051a6d10.jpg

Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en spoel onder koud water. Snij ze in fijne plakjes.

  3. Prik enkele gaatjes in de zak spinazie en plaats 2 minuten in de microgolfoven. Laat iets afkoelen en knijp er het overtollige vocht uit.

  4. Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak blind.

  5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en hak fijn.

  6. Klop de eieren los met de room. Voeg de helft van de parmezaan en de gehakte ansjovis toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  7. Meng de aardappelplakjes met de spinazie en schep het eimengsel erdoor. Giet in de taartvorm en bestrooi met de rest van de parmezaan. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar.

  8. Serveer warm of koud.