Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Zeef de bloem met het bakpoeder en zout. Doe in de kom van de keukenrobot en meng met de koude boter met de K-klopper. Voeg de eidooier en zure room lepel per lepel toe. Laat het deeg kort en snel kneden. Rol het deeg tot een bol en leg minstens 1 u in de koelkast.

  2. 4bb51dca7116329dc0e2b8c587b779904cffb7d68df6523f1e58437a5f94f79d.jpg 201b96b3c5307880432f4f2946e0c283e949f7c683b36138ae6c28c22d23f214.jpg

    Boter de springvorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een cirkel en leg op de bodem van de taartvorm. Snij de rest van het deeg in een band van 7 cm en bedek de zijkanten hiermee. Druk alles goed aan. Zet 30 min in de koelkast.

  3. 6e26ef0310006df53091df8a83e758c758641dbf7cd151c6351d554d13fb7168.jpg
    Vulling

    Reinig de champignons en snij de steeltjes van de shiitake. Pel de ui en snipper fijn. Smelt een klontje boter en bak de uisnippers en champignons aan in de bruine boter. Kruid met peper, zout en tijm. Bak tot de champignons gaar zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  4. Rasp de harde kaas grof. Meng de geraspte kaas met de zure room en eieren. Kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. 8896c74eaa403c4dce46fedd59e3e11f8d0fb5ac5c9984419dffe43ac87ec1f5.jpg ba7817d9f6ae21ed14a4832ac61cb1f79a51c13d5bc0367c8a1c6926c95de792.jpg 09adeb35ac8fb792d108d31311146324c51cf98c2da887adaf63d991d177a144.jpg

    Verdeel ½ van de champignonmengeling over de taartbodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel de rest van de champignons erover.

  7. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak 40 min. Het midden moet stevig worden en de bovenkant bruin. Check of de taart klaar is, dek anders af met aluminiumfolie en laat verder garen op 160°C.

  8. Afwerking

    Snij de steeltjes van de shiitake en bak de hoedjes in een klontje boter. Werk de champignontaart af met de gebakken shiitakehoedjes en wat bladpeterselie.

  9. Serveer warm.