Aardappelgnocchi met tomatensaus

Aardappelgnocchi met tomatensaus

Allergenen

Selder en Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even drogen. Duw ze door een aardappelknijper of gebruik een passe-vite (roerzeef).

  2. Bereid ondertussen de tomatensaus: snij de selderstengel in kleine stukjes, pel de ui en teentjes look en snipper de ui fijn. Schraap de wortel en snij in de lengte in 4 en daarna in kleine, gelijke stukjes. Laat 2 eetlepels olijfolie warmen in de kookpot en stoof de groenten aan. Voeg de passata toe en laat gedurende 20 tot 30 minuten op een zacht vuurtje garen. Verwijder de teentjes look eenmaal de saus klaar is.

  3. Giet het grootste deel van de bloem op het werkvlak en voeg de gepureerde aardappelen toe. Maak een putje in het midden en voeg 2 eieren toe. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch wordt.

  4. Bestrooi het werkvlak met nog wat bloem. Verdeel het deeg in stukjes en maak lange rollen van iets meer dan 1,5 cm dik. Snij ze vervolgens in stukjes van 2 cm.

  5. Breng een grote pan met veel zout aan de kook en doe er de gnocchi in. Haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze boven komen drijven. Laat ze nog even uitlekken.

  6. Schik ze in een warme schaal en overgiet ze met de tomatensaus. Dien onmiddellijk op.