Aardappelgnocchi met pesto

Aardappelgnocchi met pesto

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even drogen. Duw ze door een aardappelknijper of gebruik een passe-vite (roerzeef).

  2. Bereid ondertussen de pesto: pluk de basilicumblaadjes van de bosjes. Pel de look en hak grof. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antikleeflaag. Mix de pijnboompitten, basilicumblaadjes, look en een deel van de olie kort in de blender. Voeg de Parmezaanse kaas en de rest van de olie toe en mix tot een fijne pesto. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Giet het grootste deel van de bloem op het werkvlak en voeg de gepureerde aardappelen toe. Maak een putje in het midden en voeg 2 eieren toe. Kneed het deeg tot het zacht en elastisch wordt.

  4. Bestrooi het werkvlak met nog wat bloem, verdeel het deeg in stukjes en maak lange rollen van iets meer dan 1,5 cm dik. Snij ze vervolgens in stukjes van 2 cm.

  5. Breng een grote pan met veel zout aan de kook en doe de gnocchi er in. Haal ze er met een schuimspaan uit zodra ze boven komen drijven. Laat ze nog even uitlekken.

  6. Roer de pesto door de gnocchi. Serveer met de olijven, rucola en Parmezaanschilfers.