Gebakken gnocchi met kip, snijbonen en rode pesto

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 700 g gnocchi
  • 400 g Spar kippenhaasjes
  • 140 g Boni Selection verse pesto rosso
  • 1 ui
  • 250 g snijbonen
  • 300 g kerstomaatjes tricolore
  • 250 ml Boni Selection room
  • ½ kl suikerklontjes
  • 1 potje verse basilicum
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Was de kerstomaten en dep droog.
  3. Leg de kerstomaten in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie en kruid met ½ kl zout en ½ kl suiker. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.
  4. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snij ze in julienne.
  5. Pel de ui en snipper fijn.
  6. Verhit olijfolie in een antikleefpan en roerbak de kippenhaasjes 5 min goudbruin op een matig tot sterk vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
  7. Verhit wat extra olijfolie in de pan van de kippenhaasjes. Roerbak de snijbonen met de ui. Haal uit de pan en bewaar apart.
  8. Verhit wat extra olijfolie in de antikleefpan en bak de gnocchi op een matig vuur goudbruin en krokant.
  9. Roer de snijbonen met ui en kippenhaasjes eronder. Voeg de pesto en room toe. Laat 2 min rustig koken. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Snipper basilicum (met steeltjes) fijn en roer onder de gnocchi.
  11. Haal van het vuur en werk af met de gekonfijte kerstomaten.
< naar recepten