Gnocchi uit de oven met broccolipesto

Gnocchi uit de oven met broccolipesto

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  2. Blancheer de broccoli beetgaar, giet af en vang het vocht op. Spoel de broccoli meteen onder koud water om de garing te stoppen.

  3. Snij de parmezaan in blokjes en mix samen met de basilicum en 15 cl olijfolie.

  4. Pel de look en snij in stukken. Voeg samen met de pijnboompitten en de helft van de broccoli bij de pesto.

  5. Mix fijn en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Schil de koolrabi en rasp grof.

  8. Pel en snipper de ui en teentjes look fijn.

  9. Bak de kippenblokjes op een hoog vuur kort in hete boter en haal uit de pan.

  10. Voeg wat boter toe en stoof in dezelfde pan de ui- en looksnippers. Voeg de koolrabi toe en roerbak 10 min.

  11. Roer de mosterd, room, 3 el broccolipesto en kippenblokjes erdoor.

  12. Kook de gnocchi beetgaar in het overgehouden kookvocht van de broccoli.

  13. Laat uitlekken en schep samen met de rest van de broccoli door het kipmengsel.

  14. Wrijf een ovenschaal in met boter en verdeel de gnocchi over de bodem van de ovenschaal.

  15. Verdeel enkele lepeltjes pesto erover en bestrooi met de 2 kazen.

  16. Plaats 20 min in de voorverwarmde oven.

  17. Serveer met de rest van de pesto.