Gnocchi uit de oven met broccolipesto
                    
                    
                Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
 - 
                    
                    
Blancheer de broccoli beetgaar, giet af en vang het vocht op. Spoel de broccoli meteen onder koud water om de garing te stoppen.
 - 
                    
                    
Snij de parmezaan in blokjes en mix samen met de basilicum en 15 cl olijfolie.
 - 
                    
                    
Pel de look en snij in stukken. Voeg samen met de pijnboompitten en de helft van de broccoli bij de pesto.
 - 
                    
                    
Mix fijn en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
 - 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 180°C.
 - 
                    
                    
Schil de koolrabi en rasp grof.
 - 
                    
                    
Pel en snipper de ui en teentjes look fijn.
 - 
                    
                    
Bak de kippenblokjes op een hoog vuur kort in hete boter en haal uit de pan.
 - 
                    
                    
Voeg wat boter toe en stoof in dezelfde pan de ui- en looksnippers. Voeg de koolrabi toe en roerbak 10 min.
 - 
                    
                    
Roer de mosterd, room, 3 el broccolipesto en kippenblokjes erdoor.
 - 
                    
                    
Kook de gnocchi beetgaar in het overgehouden kookvocht van de broccoli.
 - 
                    
                    
Laat uitlekken en schep samen met de rest van de broccoli door het kipmengsel.
 - 
                    
                    
Wrijf een ovenschaal in met boter en verdeel de gnocchi over de bodem van de ovenschaal.
 - 
                    
                    
Verdeel enkele lepeltjes pesto erover en bestrooi met de 2 kazen.
 - 
                    
                    
Plaats 20 min in de voorverwarmde oven.
 - 
                    
                    
Serveer met de rest van de pesto.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders