Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pel de uien en teentjes look. Schil de wortels en reinig de seldertakjes. Snipper de uien en look fijn. Snij de wortels en selder in blokjes. 
- 
                    
                    Leg de kip (volledig of in stukken gesneden) in een kom en voeg de groenten toe. Overgiet met het bier. 
- 
                    
                    Kruid met peper en zout. Voeg de tijm, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelpoeder toe. 
- 
                    
                    Dek de kom af en laat gedurende 2 uur buiten de koelkast marineren. Draai de kip minstens 1x om. 
- 
                    
                    Pel ondertussen de zilveruitjes. Kook de uitjes kort op, zo pellen ze makkelijker. 
- 
                    
                    Reinig de champignons en snij in 2 of 4, al naargelang de grootte. 
- 
                    
                    Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken. 
- 
                    
                    Verwijder de kruidnagels uit de marinade en gooi weg. 
- 
                    
                    Giet de marinade door een puntzeef en recupereer de groenten en het bier apart. 
- 
                    
                    Smelt een klontje boter in de cocotte van Le Creuset op een matig vuur. 
- 
                    
                    Leg de kip in de cocotte en laat gedurende ± 10 minuten aan alle kanten kleuren. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 160°C. 
- 
                    
                    Voeg de groenten van de marinade, champignons en zilveruitjes toe. Laat 5 minuten stoven. 
- 
                    
                    Giet het bier erbij. Zet een deksel op de pot en zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 1 uur 30 minuten. 
- 
                    
                    Kook de krielaardappelen ondertussen gaar in gezouten water met een takje tijm. 
- 
                    
                    Controleer of de kip gaar is. Haal ze uit de cocotte. 
- 
                    
                    Zeef de groenten uit de saus. Dik de saus met klontjes koude boter, voeg de groenten opnieuw toe en laat nog 1 minuut sudderen. 
- 
                    
                    Schik de kip in een ovenschotel en verdeel de groenten en saus erover. 
- 
                    
                    Geef de gekookte aardappelen erbij. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                