Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snij in grove plakken.

  2. Verwarm de oven voor op 190°C.

  3. 613471aef3e670ed829296b7a0d747388f4b824b16077daff6389d836a969f04.jpg

    Leg de ui met ½ van de kruiden in een grote ovenschotel.

  4. 3e17c3273bca6ccac3bc7c4f594c56ee85b2205418f10ae0d478dd5924992efd.jpg

    Leg de kip op de kruiden en ui.

  5. 8eae5bd4b3fbb05b2259f7cd905237c21ae294d5c4af2c3f2e01031f8fc5c227.jpg

    Vul de kip op met de rest van de kruiden.

  6. 8c0c212995dbdb672e71583e75d681c51a48b39bf9d79517d1addf630bf9c5a3.jpg

    Snij de boter in stukjes en verdeel ze over en rond de kip. Kruid met peper en zout.

  7. 868340e735ee43f33f22b86039990b8a059bdb1aad28d4fd89310f0af8d91089.jpg

    Giet 1 dl water in de ovenschotel.

  8. Bak 1 u 45 min in de voorverwarmde oven, tot de kip goudbruin gebakken en gaar is.

  9. 925a77e0ca244efca5394a52c305f6185e6f6ffe02ffdb294a0f3a08d33a3f62.jpg

    Overgiet de kip een paar keer met het braadvocht tijdens het bakken. Zo blijft de kip sappig en mals.