Vogelnestje met tomatensaus en aardappelbonbons

Vogelnestje met tomatensaus en aardappelbonbons

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Aardappelbonbon: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en zet terug op het vuur om de aardappelen te laten drogen. Draai de gekookte aardappelen door een roerzeef. Meng de eidooiers erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Maak aardappelbolletjes van 30 gr. Laat deze een nacht afkoelen in de koelkast.

  2. Wentel de aardappelbonbons ’s anderendaags eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel. Druk goed aan. Leg terug in de koelkast tot je ze gaat bakken. Verwarm de frietketel en bak de aardappelbonbons ongeveer 5 minuten in frituurvet van 170°C. Check zeker of de bonbons ook binnenin warm zijn.

  3. Vogelnestje: pel de ui en snipper fijn. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui en fijngehakte peterselie. Kook de eieren ongeveer 4 minuten in kokend gezouten water met een scheutje azijn. Laat de gekookte eieren afkoelen in ijswater. Pel de eieren voorzichtig. Leg de gekookte en gepelde eieren 2 uren in de diepvries.

  4. Neem 150 gr gehaktmengeling en vorm een bol. Duw er een put in en steek hier het gekookte ei in. Vul de bol opnieuw en rol tot je een mooie bol bekomt. Wentel deze gehaktbal door paneermeel. Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 tot 20 minuten.

  5. Saus: warm de tomatenpassata op en werk af met de olijfolie. Mix goed. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  6. Serveer het vogelnestje op een spiegel van tomatensaus. Geef de aardappelbonbons er afzonderlijk bij.

  7. Tip: de tomatensaus kan je afwerken met verse zuiderse kruiden zoals rozemarijn, basilicum, oregano, … De aardappelbonbons kan je op voorhand maken en invriezen.