Vogelnestjes met tomatensaus en puree

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Kook de eieren in 8 min hard. Laat afkoelen en pel ze.
-
Maak een balletje gehakt van ± 150 g, duw het ei erin en vorm een mooi bolletje. Maak zo vogelnestjes.
-
Doe het paneermeel in een potje en rol de gehaktballen erin tot je een mooi laagje paneermeel rondom hebt. Bedek de ovenschotel met een laagje boter en schik de vogelnestjes erop. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in gezouten water.
-
Pel de ui en snij in stukjes. Stoof aan in wat boter. Giet de tomatenstukjes erbij en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Giet de aardappelen af en laat even drogen op het vuur. Kruid met peper en zout. Giet er een kopje melk bij en plet tot je puree bekomt.
-
Haal de gare vogelnestjes uit de oven snij in de lengte doormidden.
-
Schep een goeie dot aardappelpuree in het midden van het bord en schik de 2 helften van het vogelnestje erop. Giet de tomatensaus errond en werk af met wat fijngehakte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven