Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 46dbbef32409aa2943cfe3622350a1393e1cdd5ecb2049b54c3b0c0ae6e99240.jpg

    Kook de eieren in 8 min hard. Laat afkoelen en pel ze.

  3. ef284fbd60b94f9c6bab03f502f56010053d77cb76b07339d3377e21d0cbd7b0.jpg f8833d4fdfe905d447b31e6dfd0285a2b7654d6a7f60db8f66aa38b70bc689fc.jpg

    Maak een balletje gehakt van ± 150 g, duw het ei erin en vorm een mooi bolletje. Maak zo vogelnestjes.

  4. 5cc785d3e9a5ce1f5410e8475c39db616692f58a8911055ed15aee7c0dd93481.jpg 93641e3f02e61c99dd97668be1a053d45bc241191fc0df9bb62f3e586cea693d.jpg

    Doe het paneermeel in een potje en rol de gehaktballen erin tot je een mooi laagje paneermeel rondom hebt. Bedek de ovenschotel met een laagje boter en schik de vogelnestjes erop. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  5. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in gezouten water.

  6. f85d24f0244e439510cf619195b8d1c8b43925912187f73c76e1b14a7b880a59.jpg 9c54569084ad2f31af30b209350be18f5b44c71b8bca004cc7a1b4c5edfb4993.jpg cc4e2a806c9c80bf1085b987fc5736d4fd2c0c1dec42d267c4bbda1fac923411.jpg

    Pel de ui en snij in stukjes. Stoof aan in wat boter. Giet de tomatenstukjes erbij en laat doorwarmen. Kruid met peper en zout.

  7. d410f8e8b435b5729dee5394ed53d7a415ff5ef82ac04290a05f76557085da2a.jpg

    Giet de aardappelen af en laat even drogen op het vuur. Kruid met peper en zout. Giet er een kopje melk bij en plet tot je puree bekomt.

  8. Haal de gare vogelnestjes uit de oven snij in de lengte doormidden.

  9. a6e30efb9dd839eb980a100eff753a75bb6d27b3563187f5447df5bd6ed655cb.jpg

    Schep een goeie dot aardappelpuree in het midden van het bord en schik de 2 helften van het vogelnestje erop. Giet de tomatensaus errond en werk af met wat fijngehakte peterselie.