Veggie vogelnestjes met tomatensaus

Veggie vogelnestjes met tomatensaus

Allergenen

Selder , Eieren , Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Puree: schil de aardappelen, was ze en snij in Breng de aardappelen aan de kook in licht gezouten water. Laat 20 min koken en giet af. Doe ze terug in de kookpot en laat op een zacht vuur helemaal drogen.

 2. Stamp de aardappelen fijn met boter, mozzarella en 1 eidooier. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat en laat afkoelen.

 3. Kook 4 eieren gedurende 10 min hard in kokend water. Laat afkoelen en pel ze.

 4. Tomatensaus: pel de ui en look en snipper fijn. Schil de wortel. Snij de wortel, courgette en selder in fijne blokjes.

 5. Verhit arachideolie in een kookpot en bak de ui met de look glazig. Voeg de blokjes wortel, courgette en selder toe. Roer even om en voeg de spaghettikruiden, tomatenpuree en Provençaalse kruiden toe. Blus tot slot met 100 ml water en de tomatenpassata.

 6. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 15 min koken zonder deksel.

 7. Snipper de basilicum fijn en roer na gaartijd door de tomatensaus. Kruid met zwarte peper en zout.

 8. Neem de afgekoelde aardappelpuree, verdeel in 4 gelijke delen en rol er dikke ballen van. Duw er met je duim een gat in en leg er een hardgekookt ei in. Vouw vervolgens de aardappelpuree rond het ei.

 9. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

 10. Neem 3 borden: 1 met 40 g bloem, 1 met een losgeklopt ei en 1 met het kruidenpaneermeel. Rol de vogelnestjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het kruidenpaneermeel.

 11. Frituur de vogelnestjes goudbruin in de voorverwarmde friteuse.

 12. Serveer met de tomatensaus en basilicum.