Vogelnestjes met tomatensaus PT2H 4 porties vers basilicum nootmuskaat scheutje Boni Selection olijfolie 120 g verse tomaten 1 kl suiker 5 Spar eieren 800 g gemengd gehakt tijm oregano 100 g Spar boter 120 g tomatenpuree 2 grote uien 4 eetlepels paneermeel 1 dl rode wijn

Vogelnestjes met tomatensaus

945dbf854acf4903d267a1099034baa2308ee811513e509e3d2bc5e4e1c75d39.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vogelnestjes: kook 4 eieren hard, giet af, pel en leg opzij.

  2. Doe het gehakt in een mengkom, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng met 1 rauw ei en 4 el paneermeel.

  3. Neem 200 g van het gehakt en maak er een bal van. Druk er een gaatje in en leg hierin een hardgekookt ei. Vouw het gehakt weer dicht tot je een mooie gehaktbal krijgt. Leg opzij. Herhaal tot al het gehakt is opgebruikt.

  4. Tomatensaus: pel de ui en snipper fijn. Spoel de tomaten en snij in stukken. Stoof de uisnippers en tomatenstukken aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en verse kruiden toe. Laat zachtjes pruttelen. Kruid met peper, zout en de suiker. Mix en zeef door een puntzeef.

  5. Bak de vogelnestjes goudbruin in een braadpan met boter. Zet in de oven op 180°C en laat 30 min verder garen.

  6. Serveer de vogelnestjes met de tomatensaus en puree met peterselie of frietjes.