Crudo van kabeljauw met groene asperges, venkel en dille-olie

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • zeezout
  • 1 venkel
  • 1 bosje groene asperges
  • Spar boter
  • 125 g Boni zure room
  • 60 g verse dille
  • 100 ml Boni Griekse olijfolie
Recept
  1. Dep de kabeljauwhaas droog. Bestrooi ruim met zout en zet in de koelkast.
  2. Dille-olie: blancheer de dilleplukjes 10 sec in kokend water en schep onmiddellijk in een kom met ijswater om af te koelen. Laat uitlekken en knijp het overtollige vocht er met de hand uit.
  3. Mix de dille met de olie fijn en zeef, indien nodig, door een met neteldoek beklede zeef.
  4. Snij het loof van de venkel en hou opzij. Snij de rest in fijne reepjes of blokjes.
  5. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges en snij de rest in schuine stukken.
  6. Roerbak de venkelblokjes en asperges beetgaar in boter. Kruid met peper en zout en hou warm.
  7. Spoel het zout van de vis en dep de vis goed droog. Snij in fijne, schuine plakjes.
  8. Verdeel de gestoofde groenten over 4 borden en schik de kabeljauw er dakpansgewijs op. Druppel er wat dille-olie over en lepel er wat vlokjes zure room op.
  9. Kruid met versgemalen peper en garneer met plukjes venkelgroen.
< naar recepten