Aspic van artisjok en grijze garnalen

Aspic van artisjok en grijze garnalen

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de stam van de artisjok aan de bodem af. Verwijder de buitenste blaadjes. Kook de artisjokken gaar in ruim gezouten water waaraan de in stukken gesneden citroen is toegevoegd. Laat de artisjokken afkoelen in zijn vocht. (*)

  2. Verwijder de blaadjes (hou enkele blaadjes over als garnituur). Verwijder de buitenste blaadjes voorzichtig, zodat je enkel een artisjokbodem overhoudt.

  3. Zet de ringen op een platte schaal. Snij de bodem bij zodat deze mooi aanspant in de ringen. Duw de artisjokbodems in de ringen.

  4. Meng de verschillende gehakte kruiden onder elkaar. Vul de ring met de verse kruidenmengeling en de grijze garnalen tot bovenaan de ring. Zet de gevulde ringen in de koelkast.

  5. Maak nu de gelei: kook de visfumet met de witte wijn. Voeg de agar agar toe en meng goed tot alles opgelost is. Laat eventjes opkoken. Haal van het vuur en laat de gelei afkoelen tot kamertemperatuur.

  6. Giet een beetje gelei voorzichtig in de ringen. Zet in de koelkast en laat opstijven. Haal opnieuw uit de koelkast en vul verder met de gelei tot de ringen gevuld zijn. Laat alles goed opstijven gedurende ± 4 uur in de koelkast.

  7. Ontvorm de ringen met behulp van een scherp mesje. Dresseer op de borden en werk af met enkele artisjokblaadjes, een takje dille en enkele puntjes zure room.