Champignonvelouté met grijze garnalen

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g grotchampignons
  • 50 g Spar boter
  • 100 g Spar grijze garnalen
  • 1 staafje selder
  • 1 wit van prei
  • 1 ui
  • 1,5 l Spar gevogeltebouillonblokjes
  • ½ l Boni Selection room
  • ½ bosje peterselie
Recept
  1. Reinig de champignons. Hou enkele champignons opzij voor versiering. Snij de rest fijn. Pel de ui en snij fijn. Reinig de selder en prei en snij eveneens fijn.
  2. Stoof de ui-, selder-, prei- en champignonstukjes aan in hete boter. Laat gaar stoven.
  3. Bevochtig met de bouillon. Breng aan de kook.
  4. Voeg de room toe en laat opkoken.
  5. Mix alles fijn.
  6. Serveer in kommetjes en werk af met fijne plakjes champignons, grijze garnalen en peterselie.
< naar recepten