Sint-jakobsvruchten uit de oven met gedroogde Italiaanse ham

6Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels citroensap
  • platte peterselie
  • 18 Spar sint-jakobsvruchten
  • 2 à 3 sneetjes Spar Italiaanse ham
  • 6 eetlepels panko
  • 2 eetlepels Spar ongezouten boter
  • 1 citroen
Recept

1. Leg de Italiaanse ham tussen bakpapier. Zet in de microgolfoven en laat 1 minuut drogen op maximaal vermogen. Controleer of de ham voldoende droog is. Indien niet, laat nogmaals 1 minuut op maximaal vermogen drogen. (*)
2. Pel de look en snipper fijn. Hak de platte peterselie. Meng de olijfolie, het citroensap, de fijngesnipperde look en fijngehakte peterselie in een kom.
3. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout.
4. Wrijf een vuurvaste ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
5. Leg de sint-jakobsvruchten in de schaal. Verdeel de lookpeterseliemengeling erover. Bestrooi met panko.
6. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende 5 à 6 minuten garen.
7. Haal uit de oven en werk af met de gedroogde ham, wat platte peterselie en een in kwartjes gesneden citroen.

(*) Indien je geen microgolfoven hebt, kan je de ham ook drogen in de oven op 70°C tot ze krokant is. Dat zal wel minstens 1 uur duren.

< naar recepten