Sint-jakobsvruchten uit de oven met gedroogde Italiaanse ham

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de Italiaanse ham tussen bakpapier. Zet in de microgolfoven en laat 1 minuut drogen op maximaal vermogen. Controleer of de ham voldoende droog is. Indien niet, laat nogmaals 1 minuut op maximaal vermogen drogen. (*)

  2. Pel de look en snipper fijn. Hak de platte peterselie. Meng de olijfolie, het citroensap, de fijngesnipperde look en fijngehakte peterselie in een kom.

  3. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout.

  4. Wrijf een vuurvaste ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.

  5. Leg de sint-jakobsvruchten in de schaal. Verdeel de lookpeterseliemengeling erover. Bestrooi met panko.

  6. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende 5 à 6 minuten garen.

  7. Haal uit de oven en werk af met de gedroogde ham, wat platte peterselie en een in kwartjes gesneden citroen.

  8. (*) Indien je geen microgolfoven hebt, kan je de ham ook drogen in de oven op 70°C tot ze krokant is. Dat zal wel minstens 1 uur duren.