Gevulde champignons met mousselinesaus

Gevulde champignons met mousselinesaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 180°C.

  2. Reinig de champignons. Verwijder de steeltjes en hak deze fijn. Pel het sjalotje en teentje look. Snipper beide fijn.

  3. Meng het gehakt met de sjalot- en looksnippers, fijngesnipperde peterselie en de fijngesneden champignonsteeltjes. Kruid met peper en zout. Vul de champignons op met dit mengsel en maak mooi bol.

  4. Wentel de gevulde champignons in het broodkruim. Zet in een ovenschaal en laat in de voorverwarmde oven gedurende ± 15 minuten garen.

  5. Saus: laat de boter smelten, maar zeker niet bruinen. Klop de eigelen op met het water tot een schuimige massa op een matig vuur (zoals voor een sabayon).

  6. Giet, van het vuur af, al kloppend de gesmolten boter voorzichtig in de luchtige massa. Blijf kloppen tot je een gladde mousselinesaus verkrijgt. Smaak af met peper, zout en citroensap.

  7. Schik 5 champignons op elk bord. Geef de mousselinesaus erbij. Werk af met fijngesnipperde peterselie.