Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Reinig de champignons. Verwijder de steeltjes en hak deze fijn. Pel het sjalotje en teentje look. Snipper beide fijn.
-
Meng het gehakt met de sjalot- en looksnippers, fijngesnipperde peterselie en de fijngesneden champignonsteeltjes. Kruid met peper en zout. Vul de champignons op met dit mengsel en maak mooi bol.
-
Wentel de gevulde champignons in het broodkruim. Zet in een ovenschaal en laat in de voorverwarmde oven gedurende ± 15 minuten garen.
-
Saus: laat de boter smelten, maar zeker niet bruinen. Klop de eigelen op met het water tot een schuimige massa op een matig vuur (zoals voor een sabayon).
-
Giet, van het vuur af, al kloppend de gesmolten boter voorzichtig in de luchtige massa. Blijf kloppen tot je een gladde mousselinesaus verkrijgt. Smaak af met peper, zout en citroensap.
-
Schik 5 champignons op elk bord. Geef de mousselinesaus erbij. Werk af met fijngesnipperde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven