Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto PT1H 4 porties 1 teentje knoflook 100 g Spar jonge spinazieblaadjes 200 ml Boni Selection culinaire room 100 g feta 150 g courgettes 100 g groene-aspergepunten 1 mespuntje pilipili 100 g suikererwten 1 bosje basilicum 2 kl Italiaanse kruiden 300 g witte asperges 50 g pijnboompitten 1 citroen 1 Spar artisanaal stokbrood

Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto

4806e09b50c6c2ef19f2504988f638fe68a4d551f56f87c83a757876b1800180.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges, verwijder de houterige uiteindes en snij in stukken van 6 cm. Halveer elk stuk in de lengte, uitgezonderd de kopjes.

  2. Halveer de groene aspergetips en snij de onderste stukken in de lengte in 2.

  3. Spoel de courgette en snij in halve schijfjes van 0,5 cm dik. Was de sugarsnaps.

  4. Snipper de basilicum fijn.

  5. Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  6. Pel de look en mix met de spinazie, pijnboompitten, feta en pilipili tot een pesto.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Verdeel de groenten over 4 stukken bakpapier. Verdeel de basilicum, Italiaanse kruiden, room en pesto erover.

  9. Leg er een tweede vel bakpapier over en vouw de zijkanten goed dicht tot een papillot.

  10. Zet 18 min in de voorverwarmde oven.

  11. Serveer met stokbrood en enkele schijfjes citroen.