Papillot met asperges, courgette, sugarsnaps en spinazie-fetapesto

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g witte asperges
  • 100 g groene aspergepunten
  • 150 g courgette
  • 100 g sugar snaps
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g Spar jonge spinazieblaadjes
  • 100 g fetakaas
  • 50 g Spar pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 200 ml Boni culinaire room
  • 1 snuifje pilipili
  • ½ bosje basilicum
  • 1 citroen
  • 1 Spar artisanaal stokbrood
Recept
  1. Schil de witte asperges, verwijder de houterige uiteindes en snij in stukken van 6 cm. Halveer elk stuk in de lengte, uitgezonderd de kopjes.
  2. Halveer de groene aspergetips en snij de onderste stukken in de lengte in 2.
  3. Spoel de courgette en snij in halve schijfjes van 0,5 cm dik. Was de sugarsnaps.
  4. Snipper de basilicum fijn.
  5. Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Pel de look en mix met de spinazie, pijnboompitten, feta en pilipili tot een pesto.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Verdeel de groenten over 4 stukken bakpapier. Verdeel de basilicum, Italiaanse kruiden, room en pesto erover.
  9. Leg er een tweede vel bakpapier over en vouw de zijkanten goed dicht tot een papillot.
  10. Zet 18 min in de voorverwarmde oven.
  11. Serveer met stokbrood en enkele schijfjes citroen.
< naar recepten