Lamspita met munt-fetapesto

6Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 12 stuks lamsepigram
  • ½ ijsbergsla
  • 6 Spar pitabroodjes
  • bosje verse munt
  • 2 el Spar pijnboompitten
  • 185 g fetakaas
  • snuifje pilipili
  • 125 ml Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Pesto: rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  2. Mix de pijnboompitten samen met de munt en pilipili tot de munt fijngesnipperd is.
  3. Giet, terwijl de blender draait, de olie er straalsgewijs bij tot je een dunne pasta krijgt; voeg indien nodig meer olie toe.
  4. Doe in een kom en plet de feta erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
  5. Snij de sla in fijne reepjes.
  6. Maak met je duim een ondiepe holte in het midden van elk lamsepigram. Bestrijk met olie.
  7. Gril ze goudbruin en gaar (2 à 3 min aan elke kant voor medium).
  8. Rooster de pitabroodjes op de barbecue. Snij van de bovenkant en schep een kl pesto onderaan in elk broodje.
  9. Leg ½ kl fetapesto op elk epigram en stop ze in de broodjes.
  10. Vul verder met sla en werk af met de rest van de pesto.
< naar recepten