Gegrilde lamskoteletjes met muntpesto

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 20 lamskoteletjes
  • 2 teentjes look
  • 3 takken rozemarijn
  • zeste van ½ citroen
  • grof zeezout
  • Boni Selection olijfolie
  • 50 g Spar Tasty pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 teentjes look (pesto)
  • 50 g muntblaadjes
  • 1 dl Boni Selection olijfolie (pesto)
  • enkele druppels citroensap
Recept

1. Pel de lookteentjes en hak fijn. Snipper de rozemarijnnaaldjes fijn.
2. Meng een scheut olijfolie met de look, rozemarijn en citroenzeste.
3. Bestrijk de lamskoteletjes met de kruidige olie en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
4. Pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Haal uit de pan en laat afkoelen.
5. Doe de muntblaadjes samen met de look en ½ koffielepel zout in de keukenmachine en hak fijn.
6. Voeg de pijnboompitten en parmezaan toe en hak grof. Laat de machine draaien en schenk de olie er geleidelijk bij tot je een homogene massa krijgt. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
7. Verwarm de grillpan.
8. Kruid de koteletjes met versgemalen zwarte peper en zeezout. Bak ze aan beide zijden goudbruin op de grill, maar zorg ervoor dat ze vanbinnen rosé blijven.
9. Serveer met de muntpesto.

< naar recepten