Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde. Kook de asperges, afhankelijk van de dikte, in 1 à 2 min beetgaar in licht gezouten water. Schep uit het water en laat uitlekken op een schone doek.

  2. Snij het groene gedeelte van de lente-ui voor ⅓ af, spoel ze en gooi 2 min in het kokende aspergewater. Laat uitlekken en gril ze in een droge koekenpan. Besprenkel met honing.

  3. Pel de rode ui en snij in fijne reepjes.

  4. Pel de look en sjalotten en snipper fijn.

  5. Snij de andijviebladeren los en verwijder eventuele vuile bladeren.

  6. Stoof de sjalot- en looksnippers zacht in olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.

  7. Leg de andijvie op een serveerschaal, bestrooi met spinazieblaadjes en rode ui. Schik de asperges, mozzarella en lenteui erbij. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met plukjes tuinkers.