Sushi met tonijn & watermeloen

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 3 kopjes rijst
  • 3 kopjes water
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • ¼ watermeloen
  • 250 g verse tonijnfilet
  • wasabi
  • enkele takjes verse koriander
Recept

1. Verwarm de azijn en los de suiker erin op. Voeg een mespunt zout toe en laat afkoelen.
2. Breng de rijst samen met het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur zachter als het water en rijstpeil gelijk komen. Laat nog 10 minuten verder koken. Haal van het vuur en laat 10 minuten zwellen.
3. Doe de rijst in een glazen kom en laat afkoelen. Schep het azijnmengsel met een houten spatel door de lauwe rijst.
4. Steek met behulp van een parisiennelepel 12 bolletjes uit de watermeloen.
5. Vorm met vochtige handen 12 balkjes rijst. Modeleer met de zijkant van een groot mes of gebruik een uitsteekvorm.
6. Schik 3 balkjes op elk bord. Bestrijk ze met een laagje wasabi naar smaak.
7. Snij plakjes van de tonijn met dezelfde afmetingen van de rijstbalkjes. Leg de tonijnplakjes op de rijstbalkjes. Werk af met een watermeloenbolletje en een blaadje verse koriander.

< naar recepten