Kokosgazpacho PT30M 4 porties 8 dl kokosmelk 1 koffielepel geraspte gember 1 stengel witte selder 20 g munt 1 el kokosnootolie 2 teentjes knoflook 4 el sojasaus 1 gele paprika 1 gele Spaanse peper 4 lente-uitjes 2 sjalotten 1 komkommer 1 avocado 1 limoen Spar geroosterde sesamzaadje Boni sesamolie chilipeper

Kokosgazpacho

d336b9108b0431c8352b68f2ed1b2083d54c01c1cad1bbe8a583a095b08cac15.jpg

Allergenen

Selder , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de paprika in blokjes, de selder en chilipeper in plakjes.

  2. Pel de sjalotjes en de look en snipper fijn.

  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  4. Verwarm de kokosolie in een pot en stoof de sjalot, paprika, chilipeper, lente-ui, look, gember en bleekselder zacht.

  5. Laat de groenten afkoelen.

  6. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil, snij in stukken.

  7. Snij de komkommer in de lengte middendoor, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in stukken.

  8. Giet de kokosmelk in de blender. Voeg de sojasaus, limoensap en -zeste, komkommer, avocado, verse kruiden en de afgekoelde groenten toe en mix tot een gladde soep. Kruid met zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  9. Rooster de sesamzaadjes.

  10. Serveer goed gekoeld en garneer met sesamzaadjes, reepjes chilipeper en limoenzeste.