Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen

Knolselderpuree met gebakken bospaddenstoelen

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Borstel alle paddenstoelen schoon.

  3. Pel de look en sjalotten en snipper fijn.

  4. Schil de knolselder en snij in stukken. Doe in een kom, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en schep door elkaar. Giet uit op een bakplaat en rooster gaar in 30 à 40 min in de voorverwarmde oven. Pureer met een scheut water en hou warm.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in de wok en roerbak de sjalot- en looksnippers zonder te laten kleuren.

  6. Voeg de paddenstoelen toe en bak op een hoog vuur, zodat het vocht kan verdampen. Snipper de dragonblaadjes, bieslook en peterselie fijn en schep door de paddenstoelen. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de knolselderpuree over voorverwarmde borden, schep de paddenstoelen erop en werk af met geschaafde pecorino naar smaak. Geef het nog een draai van de pepermolen en serveer.